top of page
_PBE1373-1_edited.jpg

Over ons

onze Missie & visie

 

"Het hebben van sociale, stabiele en gezonde honden, die belastbaar en zeker genoeg zijn om te kunnen presteren binnen verschillende hondensporten. Die daarnaast niet te scherp of te prikkelgevoelig zijn, zodat ze ook heel goed kunnen functioneren in onze maatschappij, als leuke en sportieve gezinshonden. Een maatje voor het leven, die zo lang mogelijk gezond blijft."

Wij vinden het belangrijk dat een fokcombinatie echt wat toe te voegen heeft aan het ras, dus niet zomaar een kruising 'omdat het kan', maar een combinatie die de lijnteelt in het ras verlaagd en ouderdieren die mentaal en fysiek goed in elkaar zitten. Dit gaat verder dan alleen de directe ouderdieren.

 

Echter zegt niet getest, niet dat de hond geen afwijking heeft en in lijnen waar meer getest wordt, zal meer gevonden worden. Een goede combinatie maken gaat dan ook over goed uitzoekwerk, risico's inschatten en naar eer en geweten handelen. Open en eerlijk zijn over alles wat gevonden is over de combinatie en de familieleden van de honden is hierbij noodzakelijk.

Naast de genetische componenten, zijn ook de omgevingsfactoren belangrijk die een pup in de basis mee krijgt. Wij zijn een groot voorstander van een goede balans tussen een reguliere en holistische kijk op voeding en verzorging en een uitgebreide socialisatie.

 

Er gaat heel veel tijd zitten in een goede socialisatie van de pups. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren. Al direct vanaf de eerste weken zullen ze vele soorten prikkels aan geuren, geluiden en zicht en verschillende situaties ervaren waarbij goed gelet wordt op de individuele reacties per pup. Elke pup moet de kans krijgen de wereld op zijn of haar eigen tempo te ontdekken, zonder overweldigd te raken. 

Wie zijn wij

Mijn naam is Marjolein Heldens en samen met mijn vriendin Sophie, zijn wij verantwoordelijk voor de start van de pups die bij ons geboren worden. 

Opleiding & Achtergrond

Buiten 'Van het Heldenveld' om ben ik ook dagelijks in de weer met honden. Ik werk voor Hulphond Nederland, een stichting die zich bezig houdt met het opleiden van hulphonden voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking. Daarnaast geef ik één dag in de week privélessen en gedragsconsulten in Barneveld e.o. vanuit mijn hondenschool.

Qua opleidingen heb ik de HBO opleiding dier- en gezondheidszorg gedaan​ en ik ben opgeleid kynologisch instructeur (Martin Gaus academie), kynologisch gedragstherapeute voor honden (DogVision) en ben ik paraveterinair/ dierenartsassistente (Groenhorst college Barneveld).

In mijn vrije tijd ben ik uiteraard het liefste actief met mijn eigen honden. Met Bilou ben ik actief binnen het mantrailen  (speuren naar een vermiste). Wij trainen al ruim 10 jaar bij Mantrailgroep Nederland en worden daadwerkelijk ingezet door de politie. Daarnaast ga ik graag met haar mountainbiken door de bossen, hiken, frisbeeën en doen we af en toe 'dogfitness' oefeningen. Sophie gaat graag met haar canicrossen en traint voor dogsurvivels. 

Wij zijn aangesloten bij beide rasvereniging voor de Hollandse herder; de VVHH en NHC. Bij de NHC keur ik geregeld als gedragskeurmeester tijdens de aankeuringen en ook bij de VVHH help ik zo vaak als ik kan bij de gedragstesten. Daarnaast zit ik in de werkgroep Outcross & Look-a-likes, in de hoop dit mogelijk te kunnen gaan maken binnen de rasvereniging voor behoud van een gezond ras, ook op lange termijn. Hierover zal binnenkort meer informatie te vinden zijn op deze website.

Onze Helden: Enzo & Bilou:

 

_PBE5488-Edit_edited.jpg
Enzo

Casa d’ Agostini Lorenzo (Enzo) is geboren op 09/02/12


Ik heb met Enzo in het verleden agility gedaan, mountainbiken, hoopers, IPO en allerlei workshops voor de lol. Daarnaast hebben we jarenlang intensief Mantrailing getraind voor daadwerkelijke inzetten. Door zijn rugproblemen was dit helaas van korte duur.

Enzo was echt mijn maatje en mijn leermeester. Een hond waarvan ik echt zo vreselijk veel geleerd heb, over training, gedrag, gezondheid, voeding en zelfs over mezelf, door mij een spiegel voor te houden. Echt een gouden hond.

Op 11 febr'2022 heb ik mijn maatje Enzo moeten laten gaan.. Hij is 10 jaar geworden.

bilou

Op 3 mrt '18 werd Bilou geboren uit een combinatie die ik zag zitten voor het mantrailen en om mee te gaan fokken. Vandaar ook de keuze om nu voor een teefje te gaan.

 

Bilou is een hondje die echt werkelijk alles leuk vindt om te doen. Alles wat ik met haar doe gaat ook redelijk gemakkelijk. Ze is goed te motiveren, erg op mij gericht en alles doet ze vol overgave.  Ze is atletisch, snel en energiek. In huis vooral een knuffelkont. Trekt graag alle aandacht naar zich toe en kruipt graag tegen je aan of op schoot (ook bij onbekende). Als een echte Hollandse herder heeft zij graag overzicht en controle over haar omgeving, andere honden die iets van haar willen vindt zij minder prettig en katten triggert bij haar een stukje jachtinstinct. 

Verder is zij gemakkelijk aan te sturen, er is weinig nodig om haar in alle situaties bij mij te roepen of andere vaardigheden te laten uitvoeren, ik denk het > zij doet het. 

Esenivery Bilou

Bilou (Cheyenne Ivy met Strepen x Ascan von Kirchdorfer Höhe)

Stamboom is te zien op: working-dog profile

De moeder van Bilou ken ik als een hele sociale en vriendelijke hond, die actief is binnen de agility en obedience. Haar vader is een mooie donkere stabiele reu waarmee IPOIII getraind is. 

Bilou is opgeleid en inzetbaar als mantrailhond bij Mantrailgroep Nederland.

Show

13 Juli ’19 – “Beste Jeugd Teef VVHH 2019”
22 Juni ’19 – Kampioenschapsclubmatch ZG
3 april ’19 – Nestendag. Goede beoordeling qua uiterlijk en gedrag.
9 sept – Dogshow Rotterdam: Beste pup

Test uitslagen (klik op de links voor de testuitslagen.)

ED vrij
HD A (norberg 30) - vrij
LTV-0

Spondylose vrij (op 31-07-20)
MydogDNA vrij van alle 170 genetische afwijkingen,
 waaronder (voor de Hollandse herder van toepassing) SDCA1+2 vrij en DM vrij 

Bilou
bottom of page